22/01/2019

De 5 grootste bouwergernissen

De 5 grootste bouwergernissen

Als we onze klanten en prospecten mogen geloven dan kunnen we de vijf grootste bouwergernissen als volgt samenvatten:

En laat Bouwonderneming Verrijckt nu net wel positieve aandacht besteden aan alle bovenstaande punten. Lees verder.

De grootste bouwergernissen vind je vooral bij sleutel-op-de-deurbedrijven

Onze klanten getuigen vooral van negatieve ervaringen in hun samenwerking met sleutel-op-de-deurbedrijven. De grootste bouwergernissen lijken wel per definitie onderdeel te zijn van het contract dat wordt aangegaan met dat soort bouwfirma’s. Dat is gelukkig niet het geval bij Bouwonderneming Verrijckt. In onze bouwovereenkomst staan de volgende zaken heel duidelijk zwart op wit genoteerd:

Bij ons betaal je een vaste prijs in schijven

Bij ons betaal je één vaste prijs, de prijs die in de offerte wordt vooropgesteld, en geen eurocent meer. Een vaste prijs is iets wat sleutel-op-de-deurbedrijven niet lijken te kennen. We zouden zelfs het tegendeel beweren. In de eerste plaats vragen ze al een voorschot op de bouw, wat volgens de wet-Breyne niet reglementair is. (Hier vind je trouwens meer info over de wet-Breyne, een wet speciaal in het leven geroepen om jou als consument te beschermen.) In de offerte vermelden ze bovendien overal de standaardprijs. Wie later iets meer wil of gewoon iets anders, moet telkens een serieus bedrag bijbetalen. Die extra’s lopen helaas aardig op. Dit onderdeel van de grootste bouwergernissen mag je bij ons al schrappen.

In onze prijs zitten alle verplichte studies vervat

We laten alle nodige studies uitvoeren door erkende studiebureaus. We hebben het dan over het EPB, de veiligheidscoördinatie, stabilisatiestudies, grondsaneringen… Die studies nemen we allemaal op in de offerteprijs zodat de klant heel goed weet hoeveel hij zal moeten betalen voor het verplichte studiewerk. Ook hier pakken sleutel-op-de-deurbedrijven de zaken anders aan. Zij laten de studies pas uitvoeren nadat het contract ondertekend is. De verantwoordelijkheid daarvoor schuiven ze vaak in de schoenen van de klant en laten die extra opdraaien voor de kosten. Weer gaat het prijskaartje naar omhoog. Vaak komt een bouwheer op die manier in financiële moeilijkheden. Niets van dit alles bij Bouwonderneming Verrijckt, we willen geen enkele van de grootste bouwergernissen veroorzaken.

We werken met een onafhankelijke architect

Die architect lijkt wel meer op onze werf aanwezig te zijn dan dat hij achter zijn bureau zit. De architect met wie we samenwerken werkt altijd volledig onafhankelijk. Minstens één keer in de week – en dikwijls meerdere keren – loopt hij rond op de werf, gaat hij na hoe de werken vorderen en controleert hij alles tot in de puntjes. Ook hier is er een duidelijk verschil met de sleutel-op-de-deur-bedrijven. Zij laten de controle van de werf over aan een projectleider, bijna nooit zie je een architect op hun werven rondlopen. Ook dit element van de grootste bouwergernissen kom je bij ons niet tegen.

Wij luisteren naar wat de klant wil

Het wordt saai en vervelend, maar ook wat betreft het luisteren naar de wensen van de klant blijken sleutel-op-de-deurbedrijven slecht bezig. Nagenoeg nooit luisteren ze naar hoe de klant bepaalde zaken wil afgewerkt zien. Heel vaak kiezen sleutel-op-de-deurbedrijven voor een standaardafwerking met een daaraan gekoppeld standaardbudget. Zodra de klant een kleinigheid anders wil, moet hij bijbetalen. Hoor je de kassa van de sleutel-op-de-deur-bedrijven opnieuw rinkelen? Weer gebeurt dat ten koste van de klant van wie ook de gemoedstoestand diep in het rood gaat. Wij doen daar niet aan mee!

Geen van de grootste bouwergernissen bij Bouwonderneming Verrijckt

Want we weigeren de oorzaak te zijn van ook maar één van de grootste bouwergernissen! We beginnen altijd met een grondig kennismakingsgesprek waarin we alle wensen noteren. Vervolgens budgetteren we alle kosten concreet en waarheidsgetrouw. Geen bedriegerij bij ons, wel een eerlijke passie voor de bouw. We zijn niet voor niets bouwcoaches. Wij adviseren onze klanten correct en eerlijk over alles wat met energiezuinig bouwen te maken geeft. We zorgen ervoor dat onze klanten alleen maar goede keuzes maken in hun bouwproces.

Kunnen we je helpen?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bouwonderneming Verrijckt © 2019 - Privacybeleid
Website by The Online Nut Company — Top