04/02/2019

Hoe maak je van je huis een slim huis?

Hoe maak je van je huis een slim huis?

Hoe maak je van je huis een slim huis? En wat is eigenlijk een slim huis? Een slim huis is in de eerste plaats een compact huis. In tweede instantie maakt een slim huis gebruik van de juiste technieken. Zodra je die twee basiszaken helemaal op orde hebt, kan je alles nog eens gaan opwaarderen met slimme domotica en dergelijke. Maar die opwaardering op zich verandert niets aan het rendement. Die heeft met andere woorden geen enkele positieve invloed op de meerwaarde van je huis. Een slim huis is slim in oorsprong door de gebruikte technieken, niet door domotica. 

Hoe maak je van je huis een slim huis?

We geven je alvast deze goede raad mee. Investeer eerst slim in de juiste bouw- en energietechnieken. Want die zullen je uiteindelijk veel geld opbrengen. Je kan nog zoveel slimme apps en domotica in je huis installeren. Als de basis niet goed zit, als je dus niet van in het begin de juiste technieken installeert, dan zal die ‘slimme’ domotica echt niet zoveel extra bieden. Wie trouwens van in het begin de juiste technieken voorziet, heeft niets extra’s nodig. Al de rest is gewoon luxe.

Welke technieken maken van je huis een slim huis?

Begin met een goede waterpomp, dat is alvast een eerste goede techniek om te zorgen voor de juiste verwarming. Voor de verluchting kies je het juiste ventilatiesysteem dat warmte recupereert en zelfregelend is. Dat zijn alvast de twee belangrijkste basiszaken om in het oog te houden als je van je huis een slim huis wilt maken. Geef zeker ook je buitenschrijnwerk de nodige aandacht en voorzie een meer dan voldoende isolatielaag. Doe je dat niet, dan wordt je buitenschrijnwerk een serieuze verliespost. Wij van Bouwonderneming Verrijckt zien het als onze missie om bouwheren op een correcte en eerlijke manier advies te geven over dit alles. Dat is onze primaire adviserende rol. We zorgen ervoor dat onze klanten een doordachte én deskundige keuze maken tussen de verschillende bouwtechnieken.

Onpartijdig advies krijg je nooit van een betrokken partij

Een voorbeeld van hoe het niet moet. Een koppel loopt rond op de bouwbeurs, gaat te rade bij een persoon die gasinstallaties verkoopt en vraagt hem zijn mening over een warmtepomp. Nu is het uiteraard heel normaal dat die gasinstallatieverkoper de warmtepomp zal afschilderen als veel minder goed en efficiënt dan gas. Want gas is nu eenmaal zijn corebusines, en over je corebusiness – datgene wat je geld oplevert en wat zorgt voor het beleg op je boterham en misschien nog wat extra’s – zal je niet zo gauw iets nadeligs zeggen. Bij hem moet je dus niet zijn voor onpartijdig advies, en dat zal je ook niet van hem krijgen. Voor neutraal, eerlijk en onpartijdig advies kan je wel terecht bij Bouwonderneming Verrijckt. Wij produceren niets, hoeven ons dus niet toe te spitsen op één product en dat in de markt te zetten als het aller-, aller-, allerbeste.

Wat je van ons kunt verwachten?

Dat we ons op de hoogte houden van wat er reilt en zeilt in de wereld van de bouw. Dat we ervoor zorgen dat we van alles de voor- en nadelen kennen. En dat we onze klanten zo goed, objectief én deskundig mogelijk adviseren over wat ze wensen. Hoe maak je van je huis een slim huis? We helpen je daar graag bij. Neem zeker contact met ons op, dan gaan we even rond de tafel zitten.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Bouwonderneming Verrijckt © 2019 - Privacybeleid
Website by The Online Nut Company — Top